Firi – Ditt hjem for kjøp av bitcoin?

01.01.2023


For nordmenn som vil kjøpe bitcoin for første gang er den norske kryptobørsen Firi et godt sted å begynne. 


Firi er registrert hos Finanstilsynet og tilbyr p.t. i underkant av 10 forskjellige typer kryptovaluta. Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) er selvsagt blant disse. Registrering hos Firi kan gjøres via vipps eller e-post.


Innskudd gjøres enkelt via din egen nettbank. I og med at dette er overføring til en norsk konto vil dette være gebyrfritt i de fleste banker. En kan også bruke Vipps, men da betaler en høyere gebyrer. Uttak til bankkonto fungerer også problemfritt. Både nettsiden og mobilappen er intuitive og lette å bruke. Firi har konkurransedyktige kurser på de forskjellige kryptovalutaene og moderat handelsgebyr på 0,5%. Du får også brukerstøtte på nordisk språk.


Hos Firi har du også muligheten til å sette opp faste spareavtaler. Du lager da en eller flere faste overføringer fra nettbanken din til Firi. Hos Firi lager du et oppsett for når kjøpene skal gjennomføres og hvilken kryptovaluta som skal kjøpes.


I lys av at flere børser og andre aktører i kryptouniverset har gått konkurs i det siste har Firi flere ganger ganger gått ut og garantert at kundenes midler er kundenes uansett hva som skulle skje i fremtiden. Dette står også i årsrapporten deres. Ved en eventuell konkurs så vil det nok trolig likevel ta en del tid å få ut midlene en har krav på.  


Forskjellige måter en kan bruke Firi til: 

  • Dersom planen din er å kjøpe og holde BTC, og du er fornøyd med å lagre dine verdier hos Firi er Firi alt du trenger.
  • Dersom planen din er å overføre BTC eller ETH til en ekstern lommebok eller en annen plattform vil Firi kreve gebyr for BTC-overføringer. Firi er ikke de billigste når det gjelder overførselsgebyr så her vil det nok være lurt å spare en stund også overføre noen ganger per år.  
  • I og med at det svært enkelt med innskudd og uttak hos Firi, kan Firi fungere godt som en bro mellom din bankkonto og andre kryptobørser. Anbefalingen da vil være å sette inn penger hos Firi. Kjøpe Litecoin (LTC), og overføre LTC til den børsen eller plattformen du ønsker å bruke. Overføringer av krypto mellom ulike plattformer foregår omtrent alltid helt likt. På plattformen du ønsker å motta krypto går du til innskudd (deposit) à velger den aktuelle kryptovalutaenà kopierer adressenà går til plattformen du vil sende krypto fra og velger uttak (withdrawal)à velger den akutelle kryptovalutaenàlimer inn adressen du kopierte fra den andre plattformen. Grunnen til at det anbefales å bruke LTC er at overføringsgebyrene for LTC er svært lave. Overføringene tar normalt få minutter. Når du har mottatt dine LTC på ønsket plattform går du på handel og veksler de om til ønsket kryptovaluta. (Er du usikker på å gjøre overføringer av kryptovaluta? Da vil jeg anbefale å gjøre en overføring med et lavt beløp første gangen slik at du ser at du har gjort riktig.)  
  • Å bruke Firi som en bro til andre plattformer kan være veldig greit om du ikke er komfortabel med å gjøre utenlandsbetalinger fra din bankkonto og ikke er interessert i å betale gebyrene som kreves for innskudd med kredittkort. Da kan det lønne seg å overføre LTC , Ripple (XRP) eller Cardano (ADA) fra Firi. Alle disse har lave overføringsgebyrer. Du er selvsagt avhengig av at børsen du skal overføre til tilbyr valutaen du vil overføre.


Få en velkomstbonus ved å bruke min affiliatelink til å registrere deg hos Firi.